Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Belangrijke tips voor tijdens jouw rijlessen

 

Het voor het eerst volgen van rijlessen is een mijlpaal in ieders leven. Het kan toch een beetje eng zijn om een auto te besturen die, als je een beetje gas geeft, zo de 150 kilometer per uur aantikt. Er komt in een keer een hoop op je af, waardoor enkele praktische tips van te voren geen kwaad kunnen. Rijschool Uniek uit Leiden heeft maandelijks diverse leerlingen die voor het eerst rijles volgen. Aan deze tips hebben zij altijd heel veel gehad!

Durf beslissingen te nemen

Als beginnend bestuurder heb je nog vaak de neiging om een passieve houding aan te nemen. Bij twijfel zal je dan ook al snel de andere bestuurder door laten. Een passieve houding kan echter ook voor gevaar zorgen. Wil je echt goed leren autorijden, dan doe je er ook goed aan om een beetje extra zelfvertrouwen te creëren en om als je voorrang hebt, deze voorrang ook echt te nemen. Wees zelfverzekerd én besluitvaardig.

Haal snel jouw theorie

Wanneer je exact weet welke borden wat betekenen, zit je al veel rustiger achter het stuur. Je weet exact waar je aan toe bent en bent niet afhankelijk van de rijinstructeur die naast je zit. Hierdoor kun je je volledig concentreren op jouw rijvaardigheden, waardoor je sneller stappen vooruit zit. Haal dan ook bij voorkeur zo snel mogelijk jouw theorieexamen.

Jij bestuurt de auto, niet andersom!

Tot slot willen we nog benadrukken dat jij in charge bent; jij bestuurt de auto, niet andersom! Het leren controleren van de auto is dan ook een leerproces, waarbij je niet alles in één dag doorhebt. Er is dan ook niets mis mee om af en toe gewoon om hulp van jouw rijinstructeur te vragen. Rijschool Uniek beschikt over diverse goed opgeleide rijinstructeurs, die er zitten om jou te helpen. Er is niets mis mee als hij of zij even het stuur over moet nemen.

 

Related Posts

Verhuisbedrijf Den Haag

Veilige sloten in Den Haag

Wavedesign combineert comfort en design