Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Camerasystemen of alarmsystemen?

Wat is nu eigenlijk beter voor uw pand? Een camerasysteem als beveiliging? Of is een alarm misschien een beter beveiligingssysteem voor u? Alle camerasystemen en andere vormen van beveiliging bieden in bepaalde mate veiligheid. In dit artikel wordt allereerst behandeld wat de voor- en nadelen zijn van alléén een camerasysteem of alarmsysteem. Daarnaast wordt behandeld hoe een ideaal beveiligingssysteem in elkaar zit.

 

Alleen een camerasysteem

Een camerasysteem op zichzelf is voor zowel bedrijfspanden als huizen interessant. In beiden situaties kan een camerabewaking namelijk vastleggen wie een mogelijke indringer is, wat de indringers afschrikt. Dit zorgt ervoor dat het aantal inbraken al afnemen. Vooral cameramasten bij bedrijfspanden zijn een boodschap voor inbrekers. Naast de beveiliging bij bedrijfspanden met duidelijke camera’s zijn er ook subtielere, multifunctionele bewakingscamera’s beschikbaar die voor woningen ideaal zijn. 360 graden beeld, Ultra HD (4k) beeld, nachtvisie. U kunt met moderne camerabewaking feilloos iedereen vastleggen die uw erfgoed betreed.

 

Geen camerabewaking, wel een alarm

Zonder een camerasysteem moet u minimaal een alarmsysteem geïnstalleerd hebben. Dit beveiligingssysteem brengt ten opzichte van bewakingscamera’s zelfs nog andere voordelen mee. Camerabewaking is niet in staat alarm te slaan wanneer de vastgelegde persoon in beeld komt. Met een goed werkend alarmsysteem, die bewegingen herkent of vaststelt wanneer een slot of raam opengebroken wordt, kan direct alarm slaan en de inbraak tegen gaan.

 

Beveiligingssysteem met alles erop en eraan

Wilt u dus een feilloos beveiligd pand of huis, dan heeft u camerabewaking als ondersteuning van een alarmsysteem nodig. Er vindt dan inbraakpreventie plaats door het afschrikken van de camerasystemen en anders wel door het alarm wat afgaat wanneer de inbrekers toch naar binnen komen. Door de beeldkwaliteit die de camera’s vastleggen kan de politie de inbrekers zelfs identificeren wanneer ze opgemerkt zijn door het alarmsysteem. De camerabewaking kan dus feilloos samenwerken met andere beveiligingssystemen. Voor een overzicht van camerasystemen en andere beveiligingsopties gaat u direct naar Arend Beveiliging.

 

https://arendbeveiliging.nl/