Op een trekkerstoel worden lange dagen gemaakt. En dat terwijl zitten eigenlijk helemaal niet goed voor ons is. Zitten is zelfs de slechtste houding die we kunnen aannemen. Zeker als je gevoelig bent voor blessures of rugklachten hebt, kan veel zitten nadelige gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede (trekker)stoelen. De webshop Grammer.nl heeft een breed en veelzijdig aanbod stoelen voor de agrarische sector, verkrijgbaar met diverse opties, in verschillende prijsklassen. Er kan een keuze worden gemaakt uit een luchtgeveerde en mechanisch geveerde trekkerstoel of tractorstoel. Ook losse tractorstoel onderdelen zijn snel en eenvoudig online te bestellen in de webshop.

Zitspecialisten geven advies over het goed instellen van een trekkerstoel

Een trekkerstoel kan nog zo goed zijn, als er niet goed op wordt gezeten heeft het weinig zin. Goed zitten op een trekkerstoel of tractorstoel is helemaal niet moeilijk, maar vaak moet u wel even weten waarop te letten. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de juiste stoelafstand.  Is het stuur van de trekker verstelbaar? Schuif deze dan zover naar voren dat je met gestrekte arm en vingers het bovenste gedeelte van het stuur kunt aanraken. Ook het juist instellen van de stoelhoogte is van groot belang. De hoogte van een trekkerstoel is goed wanneer je voeten plat op de grond staan terwijl de bovenbenen ongeveer horizontaal zijn. Bij het instellen van de zitting van de trekkerstoel is het belangrijk dat het gehele bovenbeen wordt ondersteund. Zorg ervoor dat de rugleuning een hoek heeft tussen de 95 en 115 graden.

De juiste zithouding op een tractorstoel is minder zitten

Goed zitten op een goede trekkerstoel of tractorstoel, dat is een goed begin. Het is echter het allerbeste om niet te veel te zitten. Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders zeven tot zestien uur per dag zit en dit heeft gevolgen. Langdurige zitten wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook diabetes 2 lijkt met veel zitten in verband te staan. Is meer bewegen dan geen oplossing? Helaas niet. Meer lichaamsbeweging heft de gevolgen van langdurig zitten niet op. Minder zitten op de trekkerstoel dus! Stap tijdens de lunch eens uit de trekker en maak een ommetje.

https://grammer.nl/