Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Drones, het transportmiddel van de toekomst

Wanneer we het over transport hebben, denken we in eerste instantie aan auto’s, schepen en treinen. Dit zijn immers de huidige vervoersmiddelen die we allen gebruiken om zowel goederen als personen te verplaatsen. We denken echter niet vaak meer aan transportmethoden uit het verleden, laat staan de toekomst. Daarom doen we dat vandaag in dit artikel. We belichten misschien wel het voertuig van de toekomst, namelijk de drone.

Drones voor goederen

Drones zijn licht en snel, en aangezien ze gemakkelijk door de lucht kunnen vliegen kunnen ze vaak in rechte lijnen naar een locatie gaan. Dit heeft uiteraard een immens voordeel ten opzicht van klassieke transport methoden zoals de vrachtwagen.

Wanneer we echter kijken naar 2017, zien we dat er al gebruik gemaakt wordt van drone transport. Zo gebruikt het grote Amerikaanse bedrijf Amazon sinds kort al drones om hun pakketten mee te vervoeren in een aantal test gebieden. In Engeland is dit bijvoorbeeld al een groot succes. Het vereist niet heel veel inbeeldingsvermogen om te kunnen zien dat dit in de nabije toekomst ook door mensen gaat gebeuren. Zo zal de drone op lange termijn een goede optie zijn om de vrachtwagen te gaan vervangen.

Drones voor lange afstanden

Ook zal de drone lange afstanden kunnen gaan overbruggen wanneer het batterij systeem geoptimaliseerd wordt. Misschien is het zelfs mogelijk om een drone op zonneenergie te laten vliegen zodat deze zichzelf in de lucht houdt. Lees meer over de recente ontwikkelingen op drone gebied op Drone123.nlWat denk jij van de huidige ontwikkelingen op het gebied van drones? Maken ze een kans om op termijn de auto te gaan vervangen? Deel je mening met ons in de reacties onderaan dit bericht.