Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Het theorie examen

Om je optimaal voor te bereiden op het theorie examen in Rotterdam kan je je inschrijven voor een theorie cursus in Rotterdam. Heb je je al ingeschreven voor zo’n theorie cursus in Rotterdam maar wil je graag weten hoe het theorie examen na de cursus eruit ziet dan ben je hier goed. In dit artikel bespreken we het auto theorie examen, motor theorie examen en het bromfiets theorie examen.

 

Het bromfiets theorie examen

Het theorie examen dat het jongste gemaakt kan worden is het bromfiets theorie examen. Tijdens dit examen krijg je 50 vragen. Deze 50 vragen gaan over verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek. Er zijn verschillende type vragen zoals sleepvragen, meerkeuze vragen, open vragen en ja/nee vragen. Van de 50 vragen moet je er minimaal 44 goed beantwoorden om te slagen.

 

Het motor theorie examen

Het motor theorie examen toont erg veel gelijkenissen met het bromfiets theorie examen. De hoeveelheid en soort vragen is hetzelfde. Alleen zijn de regels voor motoren natuurlijk net iets anders. Als je het bromfiets theorie examen al hebt gemaakt dan bestaat het motor theorie examen uit veel herkenning. Net als het bromfiets theorie examen mag je bij je motor theorie ook maar 6 fout hebben van de 50 vragen.

 

Het auto theorie examen

Het auto theorie examen lijkt niet op het examen voor bromfiets of motor. Het auto theorie examen bestaat uit twee delen, gevaarherkenning en verkeersregels en verkeersinzicht. Het gedeelte met gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben. Bij deze vragen kan je diverse verkeerssituaties te zien krijgen waarbij je een beslissing moet maken uit drie opties. De drie opties zijn: niets doen, remmen of gas loslaten. Je krijgt telkens 8 seconden om de vraag te beantwoorden.

 

Bij het tweede gedeelte krijg je 40 vragen waarvan je er maar 5 fout van mag hebben. Met deze vragen wordt je kennis over de verkeersregels en verkeersinzicht getest. Bij verkeersinzicht gaat het erom dat je op bij bepaalde situaties weet wat je moet doen wat verstandig en veilig is.

 

Bij alle examens krijg je direct na het maken van het examen te zien of je geslaagd of gezakt bent. Dit zie je door middel van een duim die omhoog staat als je geslaagd bent en hij staat naar beneden als je gezakt bent.

Related Posts

Camerasystemen of alarmsystemen?

Het kampeerseizoen beginnen bij CC De Heuvelrug

Gartenzaunelemente Metall