Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Kun je in je huis blijven wonen tijdens een verbouwing?

De verbouwing. Niet alleen is het een flinke klus in zichzelf, maar er zijn ook veel andere zaken waar je rekening mee moet houden. Kun je bijvoorbeeld nog wel comfortabel in je eigen huis blijven wonen als je verbouwd? En waar ligt die grens?

Als je gaat verbouwen dan heb je waarschijnlijk honderden zaken aan je hoofd. Zeker wanneer je zelf aan de slag gaat en geen mensen inhuurt. Maar ook als je een professional inhuurt dan zul je jezelf af moeten vragen of je wel in je eigen huis kan blijven. Een verbouwing kan vaak lang duren en het laatste wat je wilt is dat je erachter komt dat het eigenlijk beter was geweest om tijdelijk een andere woonplek te regelen.

Hoe groot is je verbouwing?

Vandaar dat je goed bij jezelf moet nagaan op wat voor schaal je precies gaat verbouwen. Wordt je hele huis onder handen genomen en gaan de vloeren, badkamer en keuken eruit? Dan is het beter om alvast een tijdelijk onderkomen te regelen. Maar wat over de randgevallen? Als je bijvoorbeeld nieuwe kunststof kozijnen laat zetten door je hele huis in de winter, kun je dan nog thuis blijven – of is het beter om een nachtje ergens anders te slapen? Of wanneer je de keuken gaat vervangen, wat is dan de beste optie?

In deze gevallen die op de grens liggen zul je het antwoord vaak zelf moeten vinden. Ga je de kamers nodig hebben die verbouwd worden? En kun je de functie van de kamer ook vervangen door bijvoorbeeld een gaspitje in de woonkamer te zetten (voor het koken). Daarnaast is ook de situatie van je gezin belangrijk. Als je alleen woont, is het gemakkelijk om bij een vriend(in) op de bank te slapen – maar een 3 kinds gezin zal hier meer moeite mee hebben.

Voor kleine klussen hoef je het huis niet uit

Een ding is in ieder geval zeker: voor kleine klussen hoef je je huis niet uit. Denk hierbij aan het aanleggen van een nieuwe dakkapel of zonnepanelen. Dit zijn dingen die vaak in korte tijd geregeld kunnen worden en je hebt er niet heel veel last van. Je kunt het wel zo inplannen dat er verder niemand thuis is om de overlast te zo veel mogelijk te voorkomen, maar je hoeft geen tijdelijk verblijf te regelen.

Extra opties als je niet in huis kunt blijven

Maar wat nu als je toch liever niet thuis wilt slapen tijdens een (lange) verbouwing? Dan is hier een korte lijst van mogelijke tijdelijke verblijven:

  • Blijf slapen bij vrienden of familie

  • Huur een appartementje via AirBNB

  • Als je tuin groot genoeg is kun je hier kamperen/een caravan plaatsen

Uiteindelijk hangt het allemaal af van je verbouwing (hoe lang gaat het duren en welke werkzaamheden) en hoe gemakkelijk je kunt leven in een huis vol stof en ongemakken. En weet je het toch niet helemaal zeker? Dan huur je uit voorzorg toch een appartementje om in alle comfort te leven terwijl je huis onder handen wordt genomen.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen

Related Posts

Een mooi lamelparket kopen bij Bax Houthandel

Extra opslagruimte De Bilt biedt comfort

Hoe kan ik mijn voertuig aanpassen?