Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Milieuvriendelijke dozen kopen doe je bij de Dozenhal

Natuurlijk kun je als bedrijf steeds weer opnieuw kartonnen dozen kopen voor elk artikel. Met meer dan 2.500 formaten heeft de Dozenhal altijd wel een doos die past. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, worden ze geheel naar wens gemaakt. Met of zonder opdruk zoals een logo, precies passend bij het artikel dat het moet beschermen. Echter, karton, is een gemakkelijk recyclebaar materiaal. Bij de Dozenhal kun je ook de zogenaamde ‘groene dozen’ kopen. Groene dozen zijn dozen die al eens eerder gebruikt zijn, maar nog heel goed te hergebruiken zijn. Dozen vanuit een restpartij worden ook hergebruikt net als dozen vanuit overproductie. Doordat de Dozenhal dit soort dozen hergebruikt, verkleinen zij de afvalberg. Wat natuurlijk weer goed is voor het milieu. Vandaar de naam ‘Groene dozen’.

Groene Dozen kopen is een slim idee

Kartonnen dozen kopen is in de huidige economie waarin bedrijven en instellingen ook karton recyclen bedrijven en instellingen een slimme zet. Omdat het hen geld bespaart. Recycling is ook goed voor de planeet en de lokale gemeenschap, omdat het helpt waardevolle hulpbronnen te sparen, de vervuiling door de productie van nieuwe materialen vermindert en banen schept. Doordat webwinkels een enorme groei doormaken, stijgen echter ook het aantal pakketjes dat verzonden wordt. Artikelen, groot of klein, die allemaal in kartonnen dozen zijn verpakt. Prachtig natuurlijk dat er zoveel aan- en verkopen via het internet worden gedaan maar deze toename heeft een negatieve kant. Het heeft invloed op het milieu. Daarom kiezen inmiddels vele milieubewuste ondernemers voor een hergebruikte kartonnen doos voor het verzenden van nieuwe artikelen. Op deze manier dozen kopen, zorgt ervoor dat u samen met de Dozenhal uw voetprint verkleint. Voordat u nieuwe kartonnen dozen kopen kunt, worden er namelijk relatief veel grondstoffen zoals water en energie verbruikt. Wat niet meer nodig is wanneer gerecycled wordt. Een win-win situatie dus.

Hoogwaardige kwaliteit

Ook de gerecyclede kartonnen dozen zijn nog steeds van hoogwaardige kwaliteit. En kunnen zonder problemen opnieuw gebruikt worden als verpakkingsmateriaal. Karton kan vele malen worden hergebruikt zonder aan kracht in te boeten. Neem gerust contact op met de professionals van de Dozenhal voor meer informatie.