Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Onderhouden van uw cv-ketel

Om de levensduur van uw cv-ketel te verlengen is het belangrijk dat u om de 1 á 2 jaar uw cv-ketel laat onderhouden. Doordat een defect zich niet altijd voor doet, zien mensen in sommige gevallen de essentie van periodiek onderhoud niet in. Door dit artikel te lezen zal u begrijpen waarom u uw cv-ketel periodiek moet laten onderhouden.

Waarom periodiek onderhoud?

Periodiek onderhoud is essentieel voor de werking van uw cv-ketel, maar waarom? Veel mensen denken dat hun cv-ketel als een zonnetje loopt, maar niets is minder waar. Uw cv-ketel kan namelijk veel zuiniger zijn werk doen. Uw loodgieter zorgt bij het onderhoud niet alleen dat uw cv-ketel weer optimaal werkt, maar hij zorgt ook dat deze helemaal afgesteld wordt. Hierdoor bespaart u in de toekomst op de energiekosten en dat doet het milieu ten goede! Daarnaast is het goed om preventief onderhoud te laten doen, omdat de kans dat u met een defect komt te zitten steeds groter wordt naarmate uw cv-ketel niet wordt onderhouden. Het onderhoud is in vergelijking met een reparatie stukken goedkoper en het kan u daarom veel geld schelen om het eens in de 1 á 2 jaar te laten doen.

Onderhoudscontracten

De werkzaamheden tijdens het onderhoud kunnen per onderhoudscontract verschillen. Bij een basis contract wordt uw cv-ketel gereinigd, gecontroleerd en afgesteld. Wanneer er een reparatie wordt aanbevolen tijdens het onderhoud, is deze voor eigen rekening. Bij uitgebreidere contracten zitten reparaties bijvoorbeeld inbegrepen en wordt uw cv-ketel minimaal elk jaar gecontroleerd.

 

Bent u opzoek naar een loodgieter die uw cv-ketel kan onderhouden, zodat u er geen omkijken meer naar heeft? Laat uw cv-ketel onderhoud doen door SAM Loodgieter Leiden. 

Related Posts

Camerasystemen of alarmsystemen?

Zoekt u goede kantoorunits voor uw bouwbedrijf?

Drones, het transportmiddel van de toekomst