Als professionele of recreatieve hardloper wil je natuurlijk wel lopen op de beste hardloopschoenen. Goede hardloopschoenen zijn immers van groot belang tijdens het hardlopen. Sterker nog, misschien is het uitzoeken van de beste hardloopschoenen wel het allerbelangrijkste. Met de juiste hardloopschoenen voorkom je dat je geblesseerd raakt. Op deze manier kun je werkelijk het beste uit je hardloopsessies halen. Je sportprestaties verbeteren en je groeit als atleet. Dat is wat goede hardloopschoenen voor je kunnen doen. Om er zeker van te zijn dat je de beste hardloopschoenen aanschaft, kun je hiervoor het best naar een specialist gaan, zoals PK Runningshop. In hun uitgebreide assortiment vindt u niet alleen de beste hardloopschoenen, maar ook goede wandelschoenen. Ook wanneer u er liever op uit gaat om een wandeling te gaan maken zijn de juiste schoenen immers van groot belang.

Compenseer te weinig of te veel pronatie met de beste hardloopschoenen

Zijn jouw hardloopschoenen wel aan vervanging toe? Of wil je juist gaan beginnen met hardlopen en zoek je hiervoor nog naar gepaste schoenen? Dan kun je bij een specialist, zoals PK Runningshop terecht voor deskundig advies over de beste hardloopschoenen. Bij het aanschaffen van nieuwe hardloopschoenen, is het belangrijk om te kiezen voor een schoen die het beste bij jouw voeten past. Zo kun je door middel van je hardloopschoenen de pronatie van je voeten compenseren. Pronatie wordt bepaald door de stand van je voeten bij het lopen. Als je voeten tijdens het lopen recht staan heb je te maken met een neutrale pronatie. Wanneer dit het geval is heb je slechts een kleine kans op blessures vanwege een effectieve schokdemping. De kans op blessures wordt echter een stuk groter wanneer je last hebt van over- of onderpronatie. Met de juiste hardloopschoenen kunnen blessures echter ook in deze gevallen worden voorkomen. De beste hardloopschoenen, aangemeten op de stand van uw voet, vindt u bij een specialist zoals PK Runningshop. Niet alleen bij hardlopen, maar ook bij wandelen is het van belang dat je voeten de juiste stand hebben. Goede wandelschoenen kunnen je hierbij helpen. Ook hiervoor gaat u naar de specialist.

Met een voet- en loopanalyse ben je verzekerd van de beste hardloopschoenen en wandelschoenen

Een ieder die regelmatig de populaire sport hardlopen beoefend, is het van belang de beste hardloopschoenen aan te schaffen. Ditzelfde geldt voor diegenen die er regelmatig op uit trekken om een lange wandeling te gaan maken: goede wandelschoenen zijn cruciaal. Maar hoe weet je nu wat de juiste schoenen zijn? Daarvoor ga je naar een specialist op het gebied van hardloop- en wandelschoenen, zoals PK Runningshop. Hier kun je een voet- en loopanalyse laten uitvoeren. Deze begint met een introductiegesprek waarin jouw trainingsgegevens en blessuregeschiedenis worden besproken. Vervolgens wordt er een voetspiegelanalyse uitgevoerd waarin wordt gekeken naar jouw voettype. Hierna ga je een stukje lopen en/of hardlopen. Er wordt hierbij gekeken naar jouw loopstijl en de afwikkeling van je voet. Op basis van al deze onderdelen krijg je advies over wat voor jou goede wandelschoenen of de beste hardloopschoenen zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.