Crystal rentacar
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat zijn de eigenschappen van een lesauto?

Om een autorijschool te beginnen heb je in ieder geval één lesauto nodig. Hier staan bepaalde eisen voor vanuit de wet, maar er zijn ook bepaalde eigenschappen die de beteren onderscheiden van de minderen. Verder heb je de keuze om een lesauto te kopen, leasen of huren. Hier zitten verschillen in. Met name de manier van betalen en het eigendomsrecht (plus aansprakelijkheid) verschilt per manier.

Daarnaast geldt er voor het afrijden verschillende regels dan voor het leren rijden. Bij het examen moet er een naambord naast het stickerbord bovenop het dak staan. Bovendien mag deze lesauto geen twee of drie deuren hebben.

Waarom deze auto’s?

Volgens wijkopenautos.nl zijn de vijf meest gebruikte lesauto’s de Volkswagen Golf V GTI, de Volkswagen Polo 1.2 TDI (en 1.4 TDI), de Opel Astra, de Seat Leon en de Renault Clio. Dit komt met name doordat mensen in een ‘makkelijke’ auto willen leren rijden. Er zijn ook rijscholen die bijvoorbeel een BWM 1 serie gebruiken voor het leren rijden.

Daarnaast spelen zuinigheid, wendbaarheid en comfort een rol. In 2015 werd de Seat Leon bekroond met de titel ‘lesauto van het jaar’. Toch heeft elke rijschool zijn eigen bevindingen over de auto’s en kiest ze uit op wat zij van toepassing vinden voor hun bedrijf. Het kan zelfs zo zijn dat de keuze verandert naar mate de omgeving verandert.

Merkwaardigheden

Er zijn rijscholen met een paar merkwaardigheden. Vandaag de dag worden automaten steeds meer gebruikt. Hier spitsen de rijscholen zich ook op. Het principe werkt net als de standaard auto’s maar dan met een automaat. Ook voor de elektrische lesauto’s is dit het geval.

Tevens zijn er autorijscholen die je leren rijden in diverse sportwagens zoals een Porsche. Veel mensen kijken naar de bruikbaarheid van de lessen en niet zo zeer naar de wagen die ermee gemoeid is. Toch is er een klein groepje autofanaten die hun keuze laten afhangen van het voertuig wat gebruikt wordt voor de rijlessen.

 

https://www.gulrijopleidingen.nl/

Related Posts

Kom zeker op tijd met de Schipholtaxi

Het beste speelgoed voor buiten

Verhuisbedrijf Den Haag